Saturday 11 July 2009

Кътче от рая

Лятото се усеща във въздуха. Вече ми мирише на море, планина, почивка. Иска ми се да хвана пътя за някъде и да отпраша... всъщност вече го направих. :) Мястото бе Хотница, по-точно Хотнишката екопътека и Хотнишкият водопад, който е висок 30 м. . Прекрасната гледка, която се открива трудно може да се опише и всички снимки бледнеят пред истинската красота на това мястото.
Още в самото начало на екопътеката ще се натъкнете на обширна хубава поляна - идеално място за пикник - и на големия вир с водопада. Мога часове наред да стоя там и да наблюдавам спускащите се водни струи. Това място е опияняващо. Хармония, красота и любов - всичко на едно място.




Колкото по-нагоре се изкачвате по пътеката, толкова по-красиви хоризонти се отварят пред погледа Ви. Човек има чувството, че безбройните дървета, храсти и цветя никнат направо от скалите.


По-натам, пътят продължава по красива горичка и многобройни дървени мостчета - това е кътче от рая. Ако искате истински да се порадвате на реката, зеленината и всичко останало, седнете на някое от тези мостчета. Ще бъдете свидетел на вълшебния танц на водните кончета, които пърхат наляво-надясно.



Също така е възможно да се натъкнете на едно скачащо от радост момиче (моя милост :) ) .


И не на последно място, пътят до там и обратно в момента е прекрасен. Навсякъде има цъфнали слънчогледи ... докъдето Ви стигне погледа. Все едно са едни усмихнати личица, които Ви поздравяват с "Добре дошли в кътчето рай!"


Приятно изкарване! :)

4 коментара:

Aquawoman said...

Розичка, Божествено е мястото, завиждам ти! :)

Розичка said...

Дааа, мястото наистина е много красиво. А относно завиждането... утре е неделя, айде на Хотница. Аз ще съм екскурзавода :) :) :)

Plamena Markova-Koleva said...

Чудесно място и много сладурски кецове :)

Розичка said...

Благодаря ;)