Sunday 16 November 2008

Щастието

Щастието не се купува на килограм, а се отглежда - така, както се отглеждат любимите цветя. Иска се страст, обич...
Всички ние сме различни - мислим различно, имаме различни хобита, различна работа, но едно ни свързва - всички НИЕ искаме да бъдем щастливи. А точно сега му е времето! Днес! Тук и сега! Трудности винаги има и ако изчакаме да отминат, за да бъдем щастливи, това време никога няма да дойде. По-добре да приемем нещата такива, каквито са и да бъдем щастливи още сега. Не е невъзможно! Ако тръгнете да търсите щастието по красиви горски пътеки, няма да стигнете до него и на края на пътя ще разберете, че именно пътят е бил щастието. Затова наслаждавайте се на всеки миг от живота си - не е нужно да чакате до лятото, зимита; до утре; до неделя сутринта; до женитбата; до завършването на училище и т.н. - бъдете щастливи сега! От Вас зависи!
Никой, примерно, не помни кои са последните носители на Нобелова награда, "Оскар", "Мис Вселена" и т.н. , но всички ние помним кои са били любимите ни учители; човек, будещ у нас приятни чувства; хора, които ни карат да се усмихнем... Аплодисментите за победителите днес ги има, утре - не. Имената им се забравят, наградите - също. Но тези хора, които са ни накарали да се почувстваме по-добре; които са ни помагали в трудно положение, никога не се забравят. Те не са толкова богати, нито пък са спечелили високи награди, но те значат много за нас, защото те са истинските. Защото това са ни любимите хора!
Помнете, че ако Вие сте щастлив и някой друг - човек, който Ви обича - също ще бъде щастлив. Раздавайте щастие! "Свещта нищо не губи, даже когато от нейния пламък се запалва друга свещ" .Огънчето, т.е. щастието расте!
Не са Ви нужни нито милиони, нито нещо по-особено - нужно Ви е едно голямо сърце, с което да обичате и да сте щастливи - Вие и хората около Вас! Това е НАЙ-ВАЖНОТО!

0 коментара: