Friday 12 June 2009

Щастието не е крайна спирка. То е начин на пътуване!

Човек цял живот чака. Чака за всичко. А времето си минава и както знаете, на никого не прощава. Много често хората казват: "Има време!" и винаги отлагат.
Отлагат да пишат на любими хора; отлагат да прочетат дадена книга; отлагат много неща. И така, чакайки утре, след една седмица, година...отлагаме да бъдем щастливи! Защото "щастието не е крайна спирка. То е начин на пътуване." Да си щастлив, не когато "пристигнеш", а по време на "цялото пътуване". Има хора, които не могат да видят нещата, живота, в детайли и това им пречи да забележат мъничките радости всеки ден. Кога последно сте се наслаждавали на поля от цъфнали слънчогледи? Кога сте видяли КРАСОТАТА НА ЖИВОТА в детските очи? Кога сте тичали на воля, усещайки с всяка фибра на тялото си свободата? Кога последно сте се оставили вятърът да гали косата, а слънцето да милва лицето Ви?
Да пътуваш напред, борейки се с времето и безвремието, ръка за ръка с ЩАСТИЕТО, не е трудно. Човек сам си гради живота и нещата зависят от него и от никой друг.
Аз пътувам напред, набрала вече скорост! Пътувам 22 години. През целия си съзнателен живот здраво се бях хванала за щастието и продължавам да го правя. Понякога по стръмни пътеки, по кaлни пътища и вековни гори, сме се изгубвали един други, но ВИНАГИ пак сме се намирали. Питате се какво ли е туй щастие, за което Ви говоря? Веднага ще Ви отговоря: Щастието е във всичко! В това да бъдеш добър, въпреки че те нараняват! В това да обичаш, макар и да не те обичат! В това да помагаш, дори и още утре да забравят за това! Любовта към живота, която е най-истинската и най-голямата - ето това е ЩАСТИЕТО!
Ако искате и Вие да си го имате за другарче оттук насетне, не чакайте утре - открийте го ТУК И СЕГА, НА МОМЕНТА! Пътувайте с Него! И не се оплаквайте от живота си - той не е толкова гаден, за колкото Вие го мислите!
"Спирката" все още не се вижда, но пътят е дълъг и хубав, щом съм с теб, мое мило другарче, Щастие! И съм влюбена - влюбена в теб... Живот!
Обичам!

1 коментара:

admin said...

Намирам себе си в думите ти :) Благодаря ти, че си това, което си! :)