Wednesday 29 July 2009

Аз просто искам да живея... и да обичам! Това е смисълът...

Отказвам да живея в дни, които са черно-бели. Искам цвят, емоция, свежест! Искам да усетя живота с всяка фибра на душата си, без да губя време - още днес и сега, тук... Защото, колкото и клиширано да звучи, животът е кратък и втори шанс нямаме. Не искам да позволя на ежедневието да ме погълне и да оцвети всичко около мен в сиво. Искам да забележа и да се порадвам на жълтия цвят на слънчогледовите поля; погледът ми да се къпе в пурпурните багри на залеза и мастиленото синьо на морето... Босите ми крака да усещат свежестта на утринната роса и парещия пясък на пустинята.

Искам да напиша истинска приказка ... приказката на моя живот. Искам детето в мен винаги да остане живо - онова дете, което е спонтанно, тича, скача и винаги забелязва вълшебното в света. Онова дете, в чиято ръка се раждат безброй сапунени мехури, толкова крехки и толкова красиви в краткотрайния си живот.
Искам да танцувам под звуците на лунната мелодия и на пътя на звездния прашец... Искам да пея, заедно със славея и да се сгуша в топлата прегръдка на природата... Да вдишвам кехлибарения цвят на лозята и да мечтая...
Аз просто искам да живея... и да обичам! Това е смисълът...

10 коментара:

Златина said...

Пожелавам ти всичко, което искаш! :)

Розичка said...

Благодаря ти много! И аз ти пожелавам всичко, което ти искаш - нека всичките ти мечти станат реалност! :)

Petya said...

Чудесно звучи!Ако повечето хора се стремяха към това,което и ти искаш,може би щяхме да живеем в различен свят.Какъв ли щеше да е той?!

Алекс said...

Стахотно, и аз искам само това! Само това...

Миа said...

Сякаш аз съм го писала,това крещи и моята душа,толова много иска да запази цветен света около себе си...това е като дежаву прочетох собствените си мисли ; )Пожелавам на себес и и на теб да успеем да осъшествиме и запазим всичко това в себе си ; )Хубав ден!!!

Розичка said...

@PetyaL. - този свят би бил много по-красив, по-различен, по-истински, в който хората биха живяли в хармония със себе си и с заобикалящия ги свят. Свят-приказка.
@Александър Караджов - Радвам се!:)
@mia_aurora - И аз ти пожелавам, както и на всички други, да запазят красивото и детското в себе си!
Усмихнат ден Ви пожелавам! :)

Anito said...

простите неща.....са най-сложни...и гениални...успех

Neizi_ss said...

Искай Розичке, не спирай да искаш :) Това, че знаеш какво искаш ще ти помогне да го получиш ... не се разсейвай и не позволявай да отклоняват вниманието ти от целта :) Целувки :)

Bla said...

Цилуфчинценцааааааа, уаааа!

PS :D

Розичка said...

@Aivanova - Така е наистина, да. Успех и хубав ден и на теб! :)
@Neizi_ss - Това се старая да направя. Не винаги успявам, понякога се лутам в собствената си душа, но в следващия момент слънцето пак изгрява и тогава е хубаво! :) Целувки и хубав ден! :)
@Bla - :D :D :D