Tuesday 2 June 2009

Толкова много красота...

Обичам сутрин да се излежавам малко, да поздравя новия ден, слънцето и на отворен прозорец да наблюдавам дървото пред прозореца ми, оплело чудни плитки със зелената си коса.
Виждам едно пухче - носи се свободно из въздуха, без да го е страх, че ще падне и че може да бъде унищожено в локвичката кал завинаги.
Обожавам този аромат! Това е някаква смесица между най-различни цветя и растения... Никой не би могъл да "затвори" в парфюм този тъй странен и тъй вълшебен хубав аромат...
Две влюбени врабчета, както всяка сутрин, ми правят серенада пред прозореца. Песента им е толкова омайна, че бих затичала боса след тях, за да не ги изгубя; за да не изгубя тази омайна мелодия, бликаща от дълбините на сърцето на две влюбени врабчета.
Един бръмбар отсреща, съвсем близо до прозореца ми, танцува върху някаква дълга тревичка. Пчела влиза в камбанката на някакво, незнайно от мен, бяло цвете и дотолкова се е съсредоточила върху събирането на златния прашец, че нищо друго не забелязва. Не забелязва и мен, която я гледа с голямо любопитство.
Толкова много красота се крие във всеки ъгъл на тази велика картина - природата! Винаги ще те изненада с нещо ново, с нещо красиво и нещо невиждано от теб до сега... Ще чуеш различни мелодии. Ще ти се иска пак да ги чуеш! Но няма да успееш, защото всяка следваща мелодия ще е по-различна от предишната, по-красива, по-съвършена...
Няма да можеш да се нагледаш! Тя ще те заплени и няма да можеш да избягаш от нежно изплетените й сребърни мрежи, а и няма смисъл, защото там ще откриеш всичко, което ти трябва и най-вече... вътрешен мир. Сърцето ти ще трепне, ще заобича повече, ще се влюбиш и после няма да можеш да разлюбиш, защото тази любов е вечната, съвършената! Тази любов ще те дари с най-нежните ласки на вятъра, с най-омайните птичи песни, с най-голямата красота... Това е тя - МАЙКАТА ПРИРОДА!

3 коментара:

Ivan Hristov said...
This comment has been removed by the author.
Aquawoman said...

Красиво ! Накара ме да мечтая без да мисля, почувствувах се жива докато четях...

Розичка said...

Радвам се много! :)