Tuesday 26 May 2009

Щастлива на инат

Сигурна съм, че поне 70-80 %, ако не и повече хора, ще си кажат, че да си щастлив в България е почти невъзможно. И може би ще имат право. Като цяло, българската нация, според редица статистически проучвания, не е от най-щастливите нации в света. И си има причини. Една от най-важните причини е тази, че заплащането му е много ниско - 2.50 евро на час, докато средното заплащане за целия ЕС е 23.10 евро. Разликата е покъртителна! Трудно му е да свърже двата края. Но все пак, дали щастието "вирее" на българска почва? Дали има място в душите ни? 
Всъщност, щастието не е нищо повече, освен състояние на духа, както и няма пълно щастие. Няма човек, който да се чувства 24 часа щастлив. 
За себе си мога да кажа, че съм щастлив човек, защото живея на инат. Като се замисля, почти всичко, което съм постигнала до сега, съм го постигнала, благодарение на този мой инат. Щатлива съм от ината си - това е волята ми да отстоявам желанията и целите си и напук на песимистите и на гадостите на живота, реших да бъда щастлива. И то ... за дълго време. Обичам най-доброто за себе си, като всички други нормални хора, а най-доброто за мен е да бъда ЩАСТЛИВ ЧОВЕК! А щастлива ще се чувствам, ако дам своя принос за един по-чист, по-добър и по-красив свят. Ще се опитам да направя щастливи, поне хората около мен. Може би, няма да променя света, но ако успея да променя песимизма на поне няколко хора, пак ще съм направила нещо. "Една птичка пролет не прави", но ако са няколко, след тях идват още и те вече "правят" пролет. А пролетта е хубав сезон :), пълен е с аромат на цветя, с повече усмихнати лица, с повече свежест, с повече ЖИВОТ!
Знам, че идва краят на месеца и трябва да си платите сметките и хич не Ви е до щастие, но замислете се... сметките нямат край, а животът Ви има... Нали не искате някой ден, в последната си минута, да съжалявате за нещата, които сте направили и които не сте?! Просто бъдете щастливи... на инат! Можем да променим много неща, вътре в нас са пречките, както и решенията. Сега отидете до прозореца, отворете го широко и си кажете: "Днес е един прекрасен ден, въпреки всичко, въпреки всичко..." 

0 коментара: